KSČM OSTRAVAUDÁLOSTI

UDÁLOSTI

Městská konference zvolila nové vedení

(13.2.2018)

V sobotu 10. 3. 2018 hodnotili svou činnost a volila své vedení ostravská organizace KSČM. Městská konference se uskutečnila za účasti více než 90 delegátů a zhruba tří desítek hostů. Ostravští komunisté zvolili nový městský výbor, do něhož se mimo jiné nově dostali aktivní komunální politici jako třeba starosta městského obvodu Nová Bělá Lumír Bahr či místostarosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Novým předsedou městského výboru KSČM se stal Martin Juroška, jednačtyřicetiletý starosta městského obvodu Michálkovice a rovněž jeden z nejaktivnějších členů ostravského městského zastupitelstva, který po osmi letech vystřídal dosavadního předsedu Oldřicha Jakubka. Dle svých slov se chce zaměřit zejména na to, „aby o komunistické straně bylo více slyšet a aby jí bylo více vidět“. Ve svém kandidátském proslovu hovořil také o přípravě na podzimní komunální volby, která by měla začít ihned po konferenci.

Městská organizace přijala také hlavní úkoly na příští období, mezi nimiž nechybí komplexní příprava na podzimní komunální a senátní volby či zlepšení propagace činnosti strany a aktivit zastupitelů v jednotlivých zastupitelstvech.