KSČM OSTRAVANÁZORY – STANOVISKA

NÁZORY – STANOVISKA

Občanské zamyšlení

(27.8.2016)

Myslím si, že je solidní hned v úvodu svého zamyšlení uvést, že nejsem členem KSČM, v jejichž řadách ovšem mám několik dobrých známých a přátel, a cestou jednoho z nich si vás dovoluji oslovit, jelikož jsem přesvědčen, že stejně jako vám i mi leží na srdci blízká budoucnost naší republiky a našeho kraje.

Mnohokrát z úst známých osobností KSČM, ale i při pivních besedách, slýchávám, jak KSČM škodí Česká televize, Český rozhlas a další sdělovací prostředky tím, že nezvou před kamery a záznamové mikrofony představitele strany ke sdělení jejich názorů a stanovisek. Bezesporu něco na tom je. Ale přiznejme si navzájem, že nějaké „přednostní právo“ by měl mít ten, který byl delegován starat se o chod státu, takže Sobotkové a Babišovci jistě právo na mediální prostor mají. Jinou otázkou je, proč jsou nám téměř ve stejné míře podsouvány názory představitelů TOP 09 a ODS, tedy stran mimo řídících struktur státu – stejně jako KSČM, ale to by bylo na dlouhé zkoumání, k čemž zde není prostor.

Z druhé strany se podívejme, jak vypadá situace v kraji. Snad není dne, kdy bych v novinách nebo v regionální televizi neviděl některého z členů rady kraje za KSČM.

Ano, je-li KSČM „u vesla“, má-li a umí-li lidem co říci, jsou její lidé vidět a slyšet !

Pamatuji se, například, na statistiku jedněch senátních voleb, kdy pouze sem hlasů rozhodlo, že do druhého kola v Ostravě nepostoupil kandidát KSČM. Z důvěryhodných zdrojů jsem tehdy zjistil, že oněch sedm voleních lístků chybělo zejména proto, že někteří či mnozí členové KSČM situaci podcenili a k volbám se nedostavili nebo odmítli do Senátu volit – tehdy snad ještě pod vlivem propagandy o nepotřebnosti Senátu, což je opět na delší diskuzi.

Kam tím, co jsem napsal, mířím? Chci vyjádřit svůj názor, že nikdo jiný nemůže KSČM ublížit více, než ona sama. Pokud členská základna KSČM a její příznivci zůstanou 7. a 8. října doma či na chatách, pokud nezabezpečíte hlasování každého nemocného nebo neschopného dostavit se do volební místnosti, pokud mnohým svým voličům nepřipomenete, jak a koho volit (ano, kandiduje i další strana s velice podobným názvem – falší téma k dlouhé diskuzi !), pak se může stát, že své lidi z obrazovky a stránek novin neuvidíte.

A to ještě není vše, co by se mělo pro úspěch udělat ! Je nutné nespoléhat jen na vlastní síly a přesvědčit k účasti ve volbách a volit správnou kandidátní listinu i lidi ve svém okolí, kteří smýšlejí stejně či podobně.

Hlavní je, nepodcenit situaci a v ten pravý okamžik přiložit ruku k dílu !

Sám za sebe SLIBUJI, že se tak zachovám.

Pavel Janek