MARKETINGOVÉ MEMORANDUM O PŘESUNU VOZOVNY

18. 12. 2020

Program prosincového zastupitelstva města Ostravy byl „obohacen“ o memorandum mezi městem, městským obvodem Poruba a městským dopravním podnikem.  Memorandum se týkalo vymístění autobusové vozovny z Poruby a jejího přemístění do Martinova. V diskuzi jsme označili takové memorandum za pouhopouhý marketingový balónek, aby bylo o čem psát.

Není nám totiž jasné jakékoliv jiné zdůvodnění pro to, aby město uzavíralo memorandum se svým městským obvodem a se svou obchodní společností. Krom toho nebyl součástí materiálu žádná popis akce.

Pokud k přemístění vozovny dojde, tak, vzhledem k jiným nedostavěným a zamýšleným investicím města, to lze čekat možná tak za 15 let. Ale pro vládnoucí koalici je důležité prezentovat výsledky už nyní. Myslím, že blízká budoucnost nám dá za pravdu a jž brzy se z městských médií dozvíme o důležitém pokroku a dalším milníku přesunu vozovny.

Jen tak na okraj je nutno uvést, že současné vedení Ostravy si téměř určitě nepředstavuje, že na místě odsunuté vozovny vznikne nové městské nájemní bydlení. Současní konšelé by pozemky určitě prodali developerům nebo dokonce jednomu developerovi pro výstavbu investičních bytů. Takový „rozvoj“ komunisté opravdu nechtějí.

 

 

Autor: 
Ing. Martin Juroška, Ph.D.